Thema's

Wat doen we precies? We zijn bruggenbouwers binnen de domeinen landschapszorg, biodiversiteit, erfgoed, klimaat en recreatie.

© Sarah Van Praag

Landschapszorg

We doen aan zorg van het landschap onder de vorm van aanplanten, onderhouden en beheren. Met bomen, struiken, hagen, heggen, houtkanten en andere streekeigen planten brengen we punten en lijnen aan in het landschap, we creëren bijzondere plekken in de natuur, zonder het geheel uit het oog te verliezen. 

Lees meer
© Vilda

Biodiversiteit

Natuur vind je overal in het landschap. Niet alleen in natuurgebieden, maar ook in jouw tuin en omgeving. Regionaal Landschap de Voorkempen zet natuurprojecten op met versterking van leefgebieden, groene stapstenen en verbindingen voor waardevolle fauna en flora.

Lees meer
Torenpoort Brasschaat
© Sarah Van Praag

Erfgoed

Erfgoed Voorkempen werkt samen met Regionaal Landschap de Voorkempen en met de lokale besturen, eigenaars en het middenveld om erfgoed in eer te herstellen en in de kijker te zetten. 

Lees meer
© Kobe Van Looveren

Klimaat

Ons klimaat verandert. Lange periodes van droogte, hogere temperaturen of net hevige buien of langdurig nat weer komen steeds vaker en intenser voor. Bomen, maar ook hagen, heggen en houtkanten nemen CO2 op en zorgen tegelijkertijd voor verkoeling en wateropname. 

Lees meer
© Sarah Van Praag

Recreatie

We werken aan het herstel van trage wegen, de opmaak van wandelgebieden, fietslussen en kajakroutes en het vergroenen, inrichten en openstellen van buurtplekken, speelbossen en schoolomgevingen.

Lees meer