Landschappen voor het leven

Een inspiratiebron voor iedereen die bij natuur- en landschapszorg betrokken is25 euro

prijs
Delen

Landschappen voor het leven

Regionale landschappen in Vlaanderen. Waar komen ze vandaan? Hoe passen ze in het natuur- en landschapsbeleid? Waar staan ze vandaag en hoe verhouden ze zich tot Europese ontwikkelingen? En vooral: hoe zetten we ze optimaal in voor een basis aan landschapszorg in heel Vlaanderen én wat is hun rol in landschaps- en nationale parken?

De auteur, Johan Van Den Bosch, zoekt antwoorden vanuit de bevoorrechte positie van iemand die 30 jaar lang de regionale landschappen mee-maakte. Daardoor bevat dit boek niet enkel heel wat feiten, maar ook een persoonlijke kijk op regionale landschappen en een pleidooi om ze nu meer dan ooit in te zetten als regisseur en spelverdeler in een multifunctionele open ruimte, in een snel veranderende wereld.

Deze onderbouwde visie is gebaseerd op de grondbeginselen van de regionale landschappen en bij uitbreiding van de natuurbeweging. In combinatie met ervaringen en succesverhalen uit binnen- en buitenland, levert dit boek zowel inspiratie op als stof tot verder debat.

Drie hoofdstukken (verleden, heden, toekomst), in combinatie met 12 kaderteksten over aanverwante thema’s, een systematisch overzicht van de 16 regionale landschappen in Vlaanderen en de aanpak elders in Europa, maken dit boek tot een inspiratiebron voor iedereen die bij natuur- en landschapszorg betrokken is. 

Dit is een geactualiseerde heruitgave van het gelijknamige boek uit 2014.

Landschappen voor het leven

Jouw bestelling

Koop hier onze producten

Landschappen voor het leven €25,00 | aantal beschikbaar: 0

Verleden, heden en toekomst van regionale landschappen in Vlaanderen en elders
Tweede herziene uitgave (2022)
Auteur: Johan Van Den Bosch
Uitgever: Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw
Formaat: 16,5 x 24 cm - Paperback - 248 pagina'sOpmerkingen

Vul uw gegevens in

Vul onderstaande gegevens in en ga verder naar veilig online betalen

Verzendopties