Natuur met zorgGratis

prijs
Delen

Natuur kan een heilzaam effect hebben op lichaam en geest. De mogelijkheden om de omgeving van een zorginstelling te vergroenen, zijn talrijk. Denk maar aan de aanleg van rolstoeltoegankelijke paden met rustbanken en schaduwbomen, stilte- en belevingstuinen, natuurlijke bloemenweides, vijvers, uitkijkpunten, beweeg- en belevingsparcours voor bewoners, dementietuin, een dierenhoekje… Bekijk hieronder hoe we Psychiatrisch ziekenhuis Sint-Alexius in Grimbergen grondig transformeerden.

Samen aan de slag

Zorginstellingen hebben vaak de expertise niet in huis om de vergroening uit te werken. Ze kunnen in landschappelijk waardevolle gebieden een beroep doen op een regionaal landschap. Onze vzw zet zich, vanuit unieke terreinkennis, samen met partners in voor het behoud en de versterking van landschap, natuur en erfgoed. Door de kennis van de zorginstellingen en hun (tuin)therapeuten samen te brengen met de kennis van de regionale landschappen ontstaan er mooie projecten. Regionale landschappen zorgen steeds voor maatwerk op basis van lokale kansen om mensen in contact te brengen met streekeigen natuur en landschap. 

Wil je je zorginstelling vergroenen? Neem dan contact op met je Regionaal Landschap Brabantse Kouters via info@brabantsekouters.be.

© Regionale Landschappen
Lees de brochure