De Brechtse Heide

De Brechtse Heide: Verhaal van een landschap

Natuurliefhebbers, landbouwers, jagers, heemkundigen, toeristische diensten en overheden verzamelden foto’s, documenten, anekdotes en weetjes om zo nauwkeurig mogelijk het verhaal van de Brechtse Heide te achterhalen.5 euro

prijs
Delen

Verhaal van een landschap

De Brechtse Heide is een 1700 ha groot beschermd landschap dat voor het grootste gedeelte in Brecht ligt. Het loopt uit in Schilde, Malle en Zoersel. Wie over de Abdijlaan van Schilde naar Brecht rijdt, raakt bedwelmd door de immense weidsheid van het landschap. Weidsheid die enkel onderbroken wordt door het torentje van de cisterciënzerabdij Onze-Lieve-Vrouw van Nazareth.

In het boek komen meerdere aspecten over het gebied aan bod zoals de mens, geschiedenis, bescherming, bedreigingen en beheersmaatregelen. Een groot aantal factoren en ingrepen bepalen het uitzicht van het landschap. In de houtwallen langs de wegen floreren inheemse struiken en bomen omdat de exoten werden verwijderd. Zandwegen in het gebied werden beschermd. Om landbouwers hun werk te laten doen, werd onder de weg een bedding aangebracht die daarna terug met aarde werd bedekt. 

Het boek is luxueus uitgegeven met een harde cover en is op groot formaat. Hierdoor komen de prachtige foto’s van Kobe Van Looveren goed tot hun recht. Teksten zijn van Jan Van den Bossche. 

'De Brechtse Heide' is een uitgave van de Provincie Antwerpen en Regionaal Landschap de Voorkempen.

Het is verkrijgbaar voor 5 euro. Je vindt het ook bij:

Jouw bestelling

Koop hier onze producten

Boek Brechtse Heide €5,00

Natuurliefhebbers, landbouwers, jagers, heemkundigen, toeristische diensten en overheden verzamelden foto’s, documenten, anekdotes en weetjes om zo nauwkeurig mogelijk het verhaal van de Brechtse Heide te achterhalen.Opmerkingen

Vul uw gegevens in

Vul onderstaande gegevens in en ga verder naar veilig online betalen

Verzend/ophaalmogelijkheden