‘Samen op den Buiten’ Her(be)leven op de Mickhoeve

De historische Mickhoeve in Brasschaat krijgt een nostalgisch rust- en belevingspunt. De groene ruimte rond de hoeve wordt verder uitgebouwd tot een plek waar mensen met een beperking, ouderen, gezinnen en lokale bewoners elkaar kunnen ontmoeten.Delen

Nieuw nostalgisch rust- en belevingspunt

Samen met Erfgoed Voorkempen richten we voor vzw De Mick een nostalgisch rust- en belevingspunt in aan de historische Mickhoeve in Brasschaat. De groene ruimte rond de hoeve moet een plek worden waar mensen met een beperking, ouderen, gezinnen en lokale bewoners elkaar nog beter kunnen ontmoeten.

Concreet willen we de beeldkwaliteit van de buitenomgeving van de historische site verbeteren en de omgeving van de hoeve publiek toegankelijk maken voor zowel valide als mindervalide passanten, bewoners en bezoekers.

Geplande werken

  • aanleg van een semi-waterdoorlatend wandel- en rolstoelpad rond de bestaande boomgaard 
  • installatie van een semipermanente stretchtent 
  • aanleg van een historische boerentuin met oude boerderijplanten, houtkanten, struiken en bessenstruiken. De tuin zal ook toegankelijk en werkbaar zijn voor rolstoelgebruikers.  

De toekomstige workshops gaan door in samenwerking met vzw Mee op Stap. In het nieuwe aanbod staan herinneringskoffers, oude kinderspelen, oude volksverhalen en oude fruitsoorten centraal. Zo wordt de site van de Mickhoeve omgetoverd tot een sociaal inclusief rust- en ontmoetingspunt met oog voor het landschap en haar geschiedenis!

© Sarah Van Praag

Met de financiële steun van het Europees coronaherstelfonds. Met een eenmalige oproep voor extra plattelandsprojecten wil Europa inspelen op de voor- en nadelen van de coronacrisis, om lokale besturen, ondernemers, verenigingen, middenveldorganisaties te ondersteunen in de uitbouw van een post-corona-platteland.