Inter_Linie

Militair erfgoed en hedendaagse kunst, een viersterrenmatch met een gouden randje.Terug naar overzicht
Delen

Inter_Linie, dat zijn kunstenaars en artiesten in Vesting Antwerpen!

Zes erfgoedcellen slaan de handen in elkaar om het militair erfgoed in en om Antwerpen opnieuw onder de aandacht te brengen. Ze gaan daarbij als matchmaker aan de slag, en zoeken kunstenaars en artiesten die zich door het patrimonium van Vesting Antwerpen willen laten inspireren.

‘Vesting Antwerpen’ is de verzamelnaam voor alle verdedigingswerken in en om de stad, van het middeleeuwse Steen tot de Hoofdweerstandstelling (of ‘20 kilometer gordel’) uit de 20e eeuw.

Heel wat van de forten zijn nog (of opnieuw) in gebruik of hebben doorheen de jaren een grote natuurwaarde gekregen, niet in het minst als ‘herberg’ voor vleermuizenkolonies. Maar een aantal plekken kregen een (socio-)culturele of toeristische invulling. In de loop van 2023 en 2024 bekijken we welke locaties geschikt zijn voor een kunstingreep of cultureel evenement, en welke creatieve geesten hierdoor worden aangetrokken.

Vanaf 2024 start ook het publieksluik. Via evenementen, open ateliers of wandel- en fietstochten stellen we de creaties op de verschillende locaties open voor het publiek.

Inter_Linie loopt tot december 2025 en krijgt de steun van Vlaanderen.

Kaart Fortenfordels Erfgoedcellen
© Regionale Landschappen

Meer weten?

Projectverantwoordelijke: jan.pandelaers@rldv.be, 03 20 20 730