Voorbereiding
Schil de appels, ontdoe ze van hun klokhuis, en snijd ze in stukken. Doe ze meteen in een pan met water. Kook de appels in tien tot twintig minuten gaar. Giet dan het vocht af, vang het op.
Maak dan amandelmelk – Breng anderhalve deciliter van het opgevangen kookvocht van de appels aan de kook en giet over het amandelmeel. Roer goed om, laat twintig minuten staan. Zeef dan de vloeistof, druk het amandelmeel zo goed mogelijk uit.
Laat de vissenlever uitlekken. Als hij in eigen olie is ingemaakt en je prijs stelt op de omega-s vetzuren, kun je de olie ook in de appelmoes verwerken, al staat dat niet in het recept. De vissmaak zal wel iets geprononceerder uitvallen.
Bereiding
Doe amandelmelk en specerijen bij de gekookte appels, plus de uitgelekte schelvislever.
Breng weer aan de kook, pureer of stamp dan tot appelmoes.
Serveren
Lauwwarm is lekker, koud ook. Als bijgerecht. Strooi voor het opdienen extra gember- en kaneelpoeder erover.
Bron: Coquinaria.nl