Bereiding
Bodem
Hak de boter in kleine stukjes. Doe bloem, suiker, boter en zout in een kom en kneed tot een kruimelig deeg. Klop de eidooier los met het water en voeg het toe. Kneed er nu een bal deeg van. Rol het deeg met een deegroller uit op een met bloem bestoven plank. Vet een taartvorm in met olie en bekleed deze met het deeg. Prik een paar gaatjes in de bodem. Zet hem in de koeling terwijl je de vulling maakt.
Vulling
Maak de gember schoon en rasp hem. Ontpit de kersen eventueel. Doe de ricotta in een schaal en roer deze goed los tot een glad mengsel. Voeg de eieren toe en roer deze er goed doorheen. Voeg suiker, kaneel, gember, zwarte peper en rozenwater toe en roer ook dit er goed doorheen. Schep tenslotte de kersen erdoor. Doe de vulling op de deegbodem en bak de taart 40-45 minuten in de oven op 180 graden gaar. Laat de taart afkoelen.
Bron: Eetverleden.nl