Appelepap

Koken zoals tijdens de middeleeuwen

Appelepap

Appelepap was in de late Middeleeuwen een luxegerechtje. Saffraan was immers ontzettend duur.

Benodigdheden

  • 1 pond zure appels, in partjes
  • 30 gram boter
  • 2 eieren
  • 6 dl melk
  • 6 draadjes saffraan
  • kaneel en suiker

Bron: Hetsmaakmuseum.nl

  

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Kook de appels in een beetje water zacht. Giet vervolgens wat van het vocht af en voeg de boter toe. Laat de appels nog even pruttelen totdat ze zacht zijn. Klop vervolgend de eieren met de melk en saffraan. Giet het daarna al roerend bij de moes. Vervolgens moet de moes nog een kwartier pruttelen, goed blijven roeren! Serveren in een schaaltje en bestrooien met kaneel en suiker om het af te maken.

  

© Pieter de Hooch