Drempels tegen droogte

Beter waterbeheer voor de landbouw in HoogstratenTerug naar overzicht
Delen

Drempels tegen droogte

Droogtebeheersing en hoge piekdebieten bij onweer beheersen de actualiteit. Voor deze problemen gaat Regionaal Landschap de Voorkempen samen met Stad Hoogstraten actief op zoek naar oplossingen via 'Drempels tegen droogte'. Met dit project willen we land- en tuinbouwers in Hoogstraten informeren over en vertrouwen geven in maatregelen voor waterretentie en waterconservering. 

Land- en tuinbouwers kunnen via ons beroep doen op maatregelen op hun percelen om water beter vast te houden. De ingrepen gaan van stuwtjes op kleine sloten over grachten rond percelen, overstortraamwerken tot duikerafsluiters en kleinschalige dammen. Dat zijn allemaal middelen om hemelwater meer tijd te geven om in te trekken in de bodem. Dat leidt tot een hogere grondwatertafel en een grotere buffercapaciteit tijdens droge zomers. De maatregelen worden financieel ondersteund binnen het project.

Ben jij tuin- of landbouwer en wil jij mee in dit project stappen? Vul onze korte vragenlijst in en maak je interesse kenbaar

Voor dit project kunnen we rekenen op de steun van LEADER.