Buurtstroom

Een waterdicht plan voor 6 provinciale overstromingsgebieden die bruisen van levenTerug naar overzicht
Delen

Buurtstroom

De provinciale overstromingsgebieden geven ruimte aan water en houden zo onze voeten en huizen droog. Met het project Buurtstroom zorgen we ervoor dat je deze natte natuur ook echt beleeft. Zo kan je jezelf onderdompelen in het waterleven aan de steiger, vogels spotten vanuit de vogelkijkhut, je spieren trainen in de groene outdoor gym, een pendelpauze nemen op de uitkijkvlonder aan de fietsostrade, een avontuurlijk natuurpad ontdekken of samen gezellig tafelen aan de rolstoelvriendelijke picknickbank aan de oever.

Kortom, met Buurtstroom hebben de Regionale Landschappen en de Provincie Antwerpen een waterdicht plan voor 6 provinciale overstromingsgebieden die bruisen van leven!

Waar vind je ze?

  • Kontich, Babbelse Plassen (Boskapelweg) langs de fietsostrade F1 Antwerpen-Mechelen, naast wijk Kontich-Kazerne
  • Lier: Bogerse Plassen (Kreeftstraat 75): in het stadscentrum, naast nieuwe wijk Bogerse Velden, naast een school
  • Lier-Koningshooikt, Jutse Plassen (Spreet 57): naast de dorpskern van Koningshooikt, in overgang met het landbouwlandschap
  • Lier, Plaslaar : temidden van industriegebied
  • Rumst-Reet, Molenbeekse Plassen: groene ruimte in de Molenbeekvallei achter de bebouwing in verstedelijkt gebied tussen Reet en Boom
  • Zoersel, Risschotse loop (kruispunt Hallebaan en Antwerpsedreef)

Natuurbeleving voor de kinderen in Zoersel 

Aan de kiosk van het Zoerselbos kronkelt de Risschotse loop door het landschap. Hier maakten we de waterloop beter toegankelijk voor het publiek. Je vindt er nu avontuurlijke speelelementen met stelten en loopbalken over de gracht, een bijenhotel en nestkasten voor vogels en vleermuizen.

Hier start ook een korte educatieve natuurwandeling, ideaal voor jonge stappertjes. Zoek tijdens de wandeling naar verborgen houten dierenbeelden en kom meer te weten over de dieren die hier leven! 

 

© RLDV
© RLDV

Misschien vind je dit ook interessant: