Werken WilderTnis in Essen van start

Realisatie oase van rust in WildertTerug naar overzicht
Delen

De werken in het beekdal van de Kleine Aa in Wildert zijn van start gegaan. Op de gronden achter WIGO en de begraafplaats van Wildert komt een nieuw landschapspark waar genieten, ontdekken, samenzijn en tot rust komen centraal staan. 

Spelen en leren

Buurtkinderen en leerlingen uit de nabijgelegen school zullen zich kunnen uitleven in de klimbomen en speelheuvels. Het uitkijkpunt laat je een blik werpen op het omliggende open landschap, in het buitenklasje zullen de leerlingen van basisschool WIGO soms les krijgen.

Water zoekt zich een weg

In dit valleigebied staat water centraal. De Wildertse beek mag opnieuw meanderen richting een nieuwe wadi die uitvloeit in de Kleine Aa. Reeën, vogels, vlinders zullen er naar hartenlust hun plekje vinden, terwijl ook de nabijgelegen landbouwpercelen goed bereikbaar blijven. De graspaden blijven bewust onverhard om de omgeving zo natuurlijk mogelijk te houden. 

De herinrichting is mogelijk dankzij de subsidie ‘Natuur in je buurt’ en is een gezamenlijk project van de gemeente Essen, Regionaal Landschap de Voorkempen, Bosgroep Antwerpse Gordel, Agentschap voor Natuur en Bos, gemeentelijke basisschool WIGO en Provincie Antwerpen.

De spectaculaire dronebeelden werden gemaakt door de aannemer van de werken.