Kempen Kampen: oproep

Kempen Kampen is een onderdeel van Kids & Kempen. Wij zoeken jongeren uit de Kempen om mee na te denken over typische Kempen-activiteiten.Delen

Kempen Kampen

De zomerkampen staan weer voor de deur – we wensen jullie een zalige actieve zomer!
Maar, voor je de tenten, de spelletjes en de zonnecrème bovenhaalt, hebben wij nog een kort vraagje voor jou.

De Kempen zijn een gewéldige plek om jong te zijn, met veel speelkansen en héél veel groen. Maar... wat is nu typisch Kempen?

Kunnen wij jullie helpen om die Kempen nog meer in activiteiten te steken?

  • Heb je ooit zelf graan gemalen in een windmolen?
  • Pizza gebakken in een oud bakhuisje?
  • Schapen geknuffeld in de heide?
  • Zelf de groenten geoogst die je ’s avonds op je bord krijgt?
  • Soldaatje gespeeld in een écht fort?
  • Appels geplukt en je eigen sap geperst…

Wij denken dat er in de toekomst een hoop keileuke, nieuwe dingen mogelijk zijn als we contact leggen tussen jullie en de lokale ambachtslui, streekkenners, verhalenvertellers en creatieveling.

Word jij onze Kempenkampenambassadeur?

Wat een woord! Maar we zoeken geëngageerde jongeren die mee willen nadenken over leuke, originele activiteiten die het leven in de Kempen en de mensen die er wonen in het spel betrekken.

We willen samen met jullie activiteiten bedenken voor jongeren en kinderen, dat mag gaan van een workshopnamiddag, dagkamp tot meerdaagse. Jullie geven aan wat je zelf graag zou doen of als je leiding bent: wat de kinderen in jouw groep tof zouden vinden. Het doel is “blij zijn dat je in de Kempen opgroeit” ;-)

Wij bekijken wie we daarvoor moeten aanspreken en hoe we dat samen kunnen realiseren.

Waar en wanneer?

Dat spreken we nog af in het najaar. Als jij je mailadres achterlaat, kunnen wij je zo contacteren. We gaan je zeker niet overbevragen of verwachten dat je de trein neemt naar de andere kant van de wereld. En je mag ook achteraf nog laten weten dat het toch wat veel is. Uiteraard geven we je ook iets terug voor je engagement. De ‘nadenksessies’ worden geen droge, saaie bedoening. Muziekje en drankje dabei! En je gaat naar huis met véél ideeën die je als leiding of begeleider de volgende jaren zelf kan gebruiken.

Praktisch:

  • Heb je interesse? Mail ons via erfgoed@rldv.be 
  • Vermeld je naam, leeftijd en je gemeente
© Sarah Van Praag
Bekijk de oproep
© LEADER