Bewoners van De Vrije Vlinder en schoolkinderen duiken in de culinaire geschiedenis van de Mickhoeve

Aan de Mickhoeve in Brasschaat richtten we een nostalgisch rust- en belevingspunt in met de steun van het Europees coronaherstelfonds. De site kreeg een historische boerentuin met oude boerderijplanten, houtkanten, struiken en eetbaar groen.Delen

Aan de Mickhoeve in Brasschaat richtten Regionaal Landschap de Voorkempen en Erfgoed Voorkempen een nostalgisch rust- en belevingspunt in met de steun van het Europees coronaherstelfonds. De site kreeg afgelopen winter een historische boerentuin met oude boerderijplanten, houtkanten, struiken en eetbaar groen. De opening van de boerderijtuin werd deze week - tijdens de erfgoedweek - officieel gevierd met een workshop historisch koken waarbij jong en oud elkaar ontmoeten.

De groene ruimte rond de hoeve moest een plek worden waar mensen met een beperking, ouderen, gezinnen en lokale bewoners elkaar nog beter kunnen ontmoeten,” licht projectcoördinator Ellen Decraene toe. “De tuin werd zo ontworpen en ingericht dat hij ook toegankelijk en werkbaar is voor rolstoelgebruikers.” 

De aanleg gebeurde al afgelopen winter. De bewoners van het woon- en zorgcentrum de Mick en de instelling de Vrije Vlinder gingen afgelopen woensdag en donderdag samen met leerlingen van het derde leerjaar creatief aan de slag met middeleeuwse ingrediënten en recepten onder begeleiding van Medieval Catering.

Het grote publiek is nu zondagnamiddag 21 april, op Erfgoeddag, welkom op de natuurwandeling 'Dieren in en om huis' aan de Mickhoeve. De activiteit gaat door van 13u30 tot 16 uur. 

Op de website van Erfgoeddag Kempen vind je alle info over deze en andere toffe activiteiten in onze regio!

 

Met de steun van

PDPO, Programma voor Plattelandsontwikkeling