Bevraging erfgoedvrijwilligers loopt tot 18 december

Histories vzw, de dienstverlenende organisatie voor en door erfgoedvrijwilligers, zoekt via een online enquête uit wat de impact was van corona op erfgoedverenigingen. - De deadline werd verlengd tot 18 december.Terug naar overzicht
Delen

Histories onderzoekt de impact van corona op erfgoedverenigingen.

Erfgoedverenigingen worden geconfronteerd met heel wat maatschappelijke uitdagingen zoals vergrijzing, digitalisering of het wegvallen van (provinciale) subsidies. Daar bovenop was er nog de coronapandemie. Wat was de impact van al die veranderingen en vertaalt zich dit naar nieuwe noden? Histories vzw, de dienstverlenende organisatie voor en door erfgoedvrijwilligers, zoekt het uit via een online enquête.

In de tweede helft van oktober ontvangen alle erfgoedverenigingen een uitnodiging van Histories om deel te nemen aan een online nodenbevraging. Met de antwoorden zal Histories niet alleen haar eigen dienstverlening aan vrijwilligersverenigingen verbeteren. Via een rapport met analyses en aanbevelingen zal er ook naar overheden en andere organisaties gecommuniceerd worden over het belang van erfgoedvrijwilligers en de vragen waar zij mee zitten.

Als Erfgoed Voorkempen zijn wij ook benieuwd naar de resultaten! We doen hiermee een warme oproep aan alle erfgoedverenigingen in ons werkingsgebied om deel te nemen. Eind oktober geen mail met een uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met Histories via info@historiesvzw.be of bel naar 015/80 06 30 voor meer info of een uitnodiging.

Bekijk het bericht op de website van Histories

Deadline uitgesteld tot 18 december

Men wil graag meer antwoorden ontvangen, daarom werd de deadline voor het invullen van de bevraging verlengd tot 18 december. Hulp nodig bij het invullen? Er komt een online hulpsessie voor wie vragen of problemen heeft bij het invullen van de nodenbevraging, deze zal doorgaan op 12 december om 19u30.

Naar de hulpsessie.

© Histories
© Histories