Erfgoedprijs 2022

Draag jij je steentje bij tot de ontsluiting en het behoud van het Onroerend Erfgoed in de provincie Antwerpen? Dan komt jouw project in aanmerking voor de ERFGOEDPRIJS 2022!Terug naar overzicht
Delen

Erfgoedprijs

De ERFGOEDPRIJS 2022 ter waarde van 10.000 EUR, bekroont een organisatie of initiatief dat het rijke onroerend erfgoedverleden van de provincie Antwerpen aan een ruim publiek bekendmaakt. Daarnaast maken nog twee laureaten ook kans op een prijs van 5.000 EUR.

De Erfgoedprijs is aan zijn eerste lustrum toe: ook voor deze vijfde editie zijn we op zoek naar enthousiaste erfgoedwerkers die zich de voorbije drie jaar (tussen 1 januari 2019 en 31 maart 2022) hebben ingezet om een waardevol onroerend erfgoedproject te delen met het grote publiek. Realiseerde je een wetenschappelijk onderbouwd standaardwerk, een historische tentoonstelling, een educatieve activiteit, een goed gedocumenteerde erfgoedwandeling, een herbestemming of ontsluiting van een verwaarloosd monument? Waag dan je kans! Al dergelijke projecten komen in aanmerking. Met de prijs bekronen we initiatieven die monumenten, landschappen, archeologie, rijdend, rollend, vliegend en/of varend erfgoed in de provincie Antwerpen in de kijker hebben gezet.

Gedeputeerde bevoegd voor Onroerend Erfgoed Luk Lemmens hoopt op een spannende editie: “Na vier edities oogt de erelijst indrukwekkend. Elk jaar opnieuw wacht de jury de moeilijke taak om uit de diversiteit van initiatieven en de verscheidenheid aan erfgoed een winnaar en twee laureaten te kiezen. Van kleine decoratieve tegels tot een heuse mijnenveger, van neolithische grafheuvels tot een 19de eeuwse kruisweg, van archaeologica tot een Lourdesgrot. De twaalf winnaars en laureaten belichamen de meest diverse aspecten van het rijke erfgoed in onze provincie. Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze vijfde editie opnieuw verrassende en creatieve inzendingen zal opleveren.”

Praktisch:

Campagnebeeld Erfgoedprijs 2022 © Provinciebestuur Antwerpen
© Campagnebeeld Erfgoedprijs 2022 © Provinciebestuur Antwerpen