Reveil

Reveil Voorkempen

Reveil wil de Vlaamse rouwcultuur de 21e eeuw in loodsen. Rond 1 november wordt iedereen uitgenodigd voor ingetogen concerten, verhalen, samen zijn en herdenken ...27 oktober 2023 | 19u00

Start

1 November 2023 | 20u00

Einde

gratis

prijs
Delen

Reveil

Al enkele jaren organiseert bijna 1 op de 2 Vlaamse gemeenten op 1 november samen met Reveil een troostconcert. Daarbij brengen lokale muzikanten, dichters en vertellers een eerbetoon aan de overledenen. 

In de Voorkempen organiseren ook in 2023 verschilende gemeentes een Reveilmoment. 

Malle

Vorig jaar nam onze gemeente voor de eerste keer deel. Ook dit jaar zal er weer een opvoering zijn op de begraafplaats in Westmalle op 1 november om 17 uur. Een kleine groep van sprekers, muzikanten en dichters brengen een eerbetoon aan wie is heengegaan. Er worden woorden gegeven aan gevoelens van rouw, verdriet, troost en mooie herinneringen ondersteund door liedjes en gedichten.

  • Woensdag 1 november, 17 uur tot 17 uur
  • Begraafplaats, Oude Molenstraat, 2390 Westmalle (Malle)
  • Meer info 

Schilde

 Sospiri

Met hartstochtelijke passie, zoals hun naam suggereert, brengt Sospiri Ardenti kamermuziek uit de barokperiode.  De naam "Sospiri Ardenti" (gepassioneerde zuchten) komt uit een liedbundel van de 17de-eeuwse componist Giulio Caccini. 

 Duo Tokar

Verfrissende arrangementen laten een nieuwe klankwereld opengaan waarin veeleer onbekende composities uit de Belgische romantiek nog meer tot hun recht komen.
In dit verrassende programma van DUO TOKÁR worden verborgen parels afgewisseld met melodieën die tot ons collectief geheugen behoren. 

Wuustwezel

Tijdens Reveil wordt gedurende de schemer- zone van de dag het kerkhof mooi opgelicht. Samen brengen we een eerbetoon aan graven uit vervlogen tijden met bijzondere levensverhalen om blijvend te herinneren. De vertellingen worden afgewisseld met muziek, zang en poëzie gebracht door de harpklas van de Academie en het St-Ceciliakoor Gooreind. In een warme gloed van troost staan we stil bij onze verloren dierbaren. Speciaal voor hen laten we de Reveil-kaars branden. Een hartverwarmende soep wordt je aangeboden door de cultuur- en erfgoedraad.

  • Vrijdag 27 oktober,19 uur
  • Begraafplaats Gooreind (Mansionstraat)
  • Meer info

 Gratis workshop 'reiniging van waardevolle grafzerken in Wuustwezel'

 

© Reveil
© Sospiri
© Duo Tokar

Oproep verhalenbank

Jouw verhaal in de Reveil verhalenbank

Beeld je in dat onze begraafplaatsen warme verzamelplekken worden. Van de duizenden verhalen die er de wortels van onze gemeenten vormen. Waar kunnen we dan al die verhalen bewaren voor de volgende generaties? Hier dus.

Het idee is eenvoudig: beschrijf jouw overleden familielid of maatje in een drietal kenmerkende anekdotes. Reveil bewaart je herinneringen voor de komende generaties. Daarnaast kan je verhaal een nieuw leven krijgen via lokale Reveil-initiatieven.

Ontdek ook het Reveil Tijdschrift.

© Reveil
naar de Reveil website