Landschapscontactdag 2022: landschappen in transitie

Op vrijdag 14 oktober 2022 gaat de jaarlijkse landschapscontactdag van het Agentschap Onroerend Erfgoed en partners door. Dit jaar ligt de focus op landschappen in transitie.Terug naar overzicht

campus Noordkasteel van Antwerp Maritime Academy

Startplaats

14 oktober 2022 | 09u30

Start

14 oktober 2022 | 18u00

Einde

Gratis

prijs
Delen

Landschappen in transitie

Op vrijdag 14 oktober 2022 gaat de jaarlijkse landschapscontactdag van het Agentschap Onroerend Erfgoed door. Dit jaar ligt de focus op landschappen in transitie.

Tijdens de landschapscontactdag staat het onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis en de dynamiek van het Vlaamse cultuurlandschap centraal. Recente onderzoeksmethoden en -resultaten over landschapsgenese worden voorgesteld. Er is ook ruimte voor discussie en uitwisseling van kennis en ideeën binnen het brede landschapsonderzoek. De landschapscontactdag streeft ernaar de interactie en samenwerking tussen verschillende invalshoeken en disciplines in landschapsonderzoek te versterken.

Praktisch:

  • Bekijk het programma op de website van het Agentschap Onroerend Erfgoed.
  • Locatie: De Landschapscontactdag gaat door op de campus Noordkasteel van Antwerp Maritime Academy, vlakbij de Royerssluis, poort tot de noordelijke havendokken op de rechteroever van de Schelde.
  • Inschrijven kan tot en met vrijdag 30 september 2022 via het inschrijvingsformulier. De landschapscontactdag is gratis, maar inschrijven is verplicht. 
  • Deze landschapscontactdag is een samenwerking tussen het agentschap Onroerend Erfgoed, de Universiteit Gent – Vakgroep Geografie & Vakgroep Archeologie, de Universiteit Antwerpen – Departement Geschiedenis, de Vrije Universiteit Brussel – Vakgroep Kunstwetenschappen & Archeologie, Regionaal Landschap De Voorkempen vzw, IOED Erfgoed Voorkempen en Natuurpunt Antwerpen Noord & Kempen vzw.

 

© Agentschap Onroerend Erfgoed