Hoe verzamel ik informatie over mijn kapel?

Op 21 maart organiseert Erfgoed Noorderkempen samen met Parcum en Histories een vormingssessie in Turnhout over het inventariseren van kapellen.Terug naar overzicht

Schildesteenweg 99, 2520 Ranst

Startplaats

21 maart 2023 | 19u00

Start

21 maart 2023 | 21u00

Einde
Delen

Aan de slag met kapelerfgoed

In de sessie ‘Hoe verzamel ik informatie over mijn kapel?’ leer je stap voor stap waar je informatie kan vinden over je kapel. Via verschillende bronnen, van mondelinge geschiedenis over historische kaartmateriaal tot parochie-archieven, kan je het verhaal achter je kapel achterhalen.Tijdens de sessie bekijken we hoe je de kapel beschrijft zodat die alle informatie bevat.

Deze workshop sluit aan bij het project “Kapelletjes in Vlaanderen”, waarin Parcum samen met de projectpartners inzet op de inventarisatie van kapelletjes en het borgen van hun tradities en verhalen via de ontwikkeling van twee toolboxen: een toolbox inventarisatie en een inspiratiebox.

Wil je graag informatie vinden over een kapel in je buurt? Zou je graag je kapel willen toevoegen aan de website “Kapelletjes in Vlaanderen”, maar weet je nog niet hoe? Zou je graag willen meewerken aan de Toolbox Inventarisatie van Parcum?

Aarzel dan niet en schrijf je in! Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht.

Deze sessie maakt deel uit van een tweedelige vormingenreeks. In de eerste sessie ‘Hoe zet ik in op de toekomst van mijn kapel?’ leer je stap voor stap hoe je aan de slag kan gaan met je kapel. Locaties en data voor deze sessie vind je hier

Praktisch

Wanneer? Dinsdag 21 maart, van 19 tot 21 uur.
Waar? Theobaldus Kunsthuis (=de voormalige Theobalduskapel), Koningin Elisabethlei 2, 2300 Turnhout